Team uit Franeker

Ons team uit Nederland, is vandaag weer vertrokken. Ze hebben de afgelopen weken de handen FLINK uit de mouwen gestoken.
Het team uit Franeker wilde graag de inspectie en eindfase van het zonnepanelen project ondersteunen en meemaken.
Dit geweldig mooie project is de afgelopen twee jaar door de Rotary Club Franeker bij elkaar gespaard met diverse acties. Na uitgebreid onderzoek en verschillende offertes te hebben vergeleken, is de klus en aanschaf van dit project aan een Thais bedrijf gegund.
De handige mannen Theunis en Jen hebben hun partners Lize en Yvonne en zoon Sjoerd meegenomen op reis. Bij aankomst kregen ze een rondleiding op het terrein van Nikki’s Place Agape Home door André en Jeanet die hier al langere tijd komen en het team zag direct nieuwe extra uitdagingen waar ze mee konden helpen. Zo hebben ze twee weken keihard gewerkt aan het opknappen van het zwembad*, gekeken naar meer energie besparende mogelijkheden en hebben ze zich gebogen over het verbeteren van de warm water installatie.
Yvonne heeft haar expertise als kinderarts ingezet en Gerda Pitstra is mee als vrijwilligster kinderverzorging en zet zich in Nederland in voor het sponsorplan. Lize nam de artistieke kant, de prachtige vissen, palmboom en zeester voor haar rekening. Onder het mom van “vele handen maken licht werk”, is het hele team aan het klussen geslagen.
Het harde werken en PRACHTIGE resultaat werd beloond met een feestje voor de kinderen.
*10 jaar geleden is er een zwembad geschonken aan Nikki’s Place. De kinderen werden geweigerd bij de Thai zwembaden vanwege hun ziekte HIV. Het zwembad lijkt dus een enorme luxe maar het is een enorme zegen voor de kinderen en zeker voor de heetste maanden van het jaar!

 

Deel dit bericht